Στοχευμένες επιθέσεις με «Directed-energy (Microwave) Weapons» σε ….

MK II Α/Α

….διπλωμάτες των ΗΠΑ, αναφέρονται τώρα και στην Βιέννη. 150 περιπτώσεις υπαλλήλων των ΗΠΑ εμφάνισαν το σύνδρομο της Αβάνας, μέχρι στιγμής. Αξιωματούχοι των ΗΠΑ υποψιάζονται ότι η Ρωσία στοχεύει με » microwave-emitting devices» τους Αμερικανούς διπλωμάτες για να υποκλέψει πληροφορίες από τους υπολογιστές ή τα smartphone τους και αυτό τους προκαλεί σοβαρή ζημιά.

«Havana Sydrome-Sound Attack» κρούσματα σε υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας στη Βιέννη.

Αναφορές για «επιθέσεις ενεργειακών όπλων» (Directed-energy (Microwave) Weapons) τώρα επίσης και στη Βιέννη

Το σύνδρομο της Αβάνας και πάλι. Οι ΗΠΑ ερευνούν τη μυστηριώδη ασθένεια των διπλωματών τους στη Βιέννη.

Στοχευμένες επιθέσεις με φερόμενα «ενεργειακά όπλα» σε διπλωμάτες των ΗΠΑ φαίνεται  να πραγματοποιούνται τώρα και στη Βιέννη.

Σχεδόν δύο δωδεκάδες κυβερνητικά στελέχη των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, αναφέρεται ότι υπέφεραν ταυτόχρονα  από μυστηριώδη ασθένεια (υπέστησαν ίσως εγκεφαλική βλάβη από energy weapons)

πηγή 20-7-21

https://www.pravda-tv.com/2021/07/hinweise-auf-energiewaffen-angriffe-nun-auch-in-wien/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι αμερικανικές και αυστριακές αρχές ερευνούν αναφορές για μια μυστηριώδη ασθένεια, που εμφανίστηκε  -την ίδια χρονική στιγμή- σε πολλούς υπαλλήλους  της αμερικανικής πρεσβείας στη Βιέννη, 

Διπλωμάτες, αξιωματικοί πληροφοριών και άλλα μέλη της αποστολής παραπονιούνται για τα ίδια συμπτώματα, που έχουν αναφερθεί από εκπροσώπους της αμερικανικής αποστολής στην Κούβα και σε άλλες χώρες του κόσμου από το 2016. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υποπτεύονται ότι, η αιτία της νόσου μπορεί να σχετίζεται με ενέργειες της Ρωσίας.

Το γεγονός ότι το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στην Αυστρία αντιμετωπίζει συμπτώματα, γνωστά ως «σύνδρομο Αβάνας», αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό New Yorker στις 16-7-21. 

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, από τα εγκαίνια του Προέδρου Joe Biden μέχρι τώρα,  περισσότερα από 20 άτομα που εργάζονται στη διπλωματική αποστολή στη Βιέννη έχουν παραπονεθεί για αυτά.

Οι πάσχοντες από την Αβάνα ανέφεραν στο παρελθόν επίμονο πονοκέφαλο, ζάλη και αδυναμία συγκέντρωσης.

Οι αμερικανικές αρχές και εμπειρογνώμονες υπέθεσαν ότι ο λόγος θα μπορούσε να είναι η επίδραση σε ανθρώπους ορισμένων ραδιοκυμάτων, η φύση των οποίων εξακολουθεί να είναι άγνωστη στις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών.

στις 17-7-21, το Αυστριακό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι οι αρχές ερευνούν στοιχεία για τη μυστηριώδη ασθένεια. 

«Λαμβάνουμε αυτές τις εκθέσεις πολύ σοβαρά και ως κράτος υποδοχής, μαζί με τις αμερικανικές αρχές, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τους λόγους για το τι συμβαίνει», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας. «Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των διπλωματών και των οικογενειών τους στη Βιέννη. «

Η Agence France-Presse «quoted» εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να λέει ότι:   η Ουάσινγκτον «διερευνά διεξοδικά αναφορές για πιθανό ανεξήγητο περιστατικό υγείας [καθώς τα αμερικανικά έγγραφα περιγράφουν επίσημα το σύνδρομο της Αβάνας] μεταξύ του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στη Βιέννη.»

Παρέχεται βοήθεια σε όσους παραπονέθηκαν για συμπτώματα, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ. Επιπλέον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημιούργησε μια ομάδα εργασίας επαγγελματιών του ιατρικού τομέα που μελετούν παρόμοια περιστατικά σε όλο τον κόσμο και προσπαθούν να αναπτύξουν τρόπους προστασίας από αυτά, στο μέλλον.

Ιστορία του Mark Polymeropoulos

Τον Ιούνιο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken είπε ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να ανακαλύψει ξανά, τι θα μπορούσε να έχει προκαλέσει τα περιστατικά που οδήγησαν σε πολλές νευρολογικές διαταραχές, σε διπλωματικές αποστολές. 

Σύμφωνα με τον New Yorker, ο επικεφαλής της CIA William Burns περιγράφει αυτά τα γεγονότα ως «επιθέσεις».

ο Mark Polymeropoulos είναι σίγουρος ότι η ασθένεια του ξεκίνησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα 

Από το 2016, αρκετές δεκάδες υπάλληλοι αμερικανικών διπλωματικών αποστολών σε διάφορες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Κούβας, της Ρωσίας, της Κίνας, της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και της Πολωνίας και της Γεωργίας, έχουν ήδη αναφέρει μυστηριώδη συμπτώματα.

Το πιο διάσημο τέτοιο περιστατικό είναι η περίπτωση του πρώην αξιωματικού της CIA, Mark Polymeropoulos, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά του λόγω συνεχών ημικρανιών, ζάλης και θορύβου στο κεφάλι. Λέει ότι άρχισε να εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στη Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2017.

Στη δημοσίευσή του, το περιοδικό New Yorker αναφέρει ότι το FBI είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει τη δική του έρευνα για τέτοια περιστατικά και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μιλάμε για μια τεράστια ψυχολογική ασθένεια, όταν μια ομάδα ανθρώπων πιστεύει ότι, εκτίθεται σε κάποιο είδος επιβλαβούς επιρροής και αρχίζει να αισθάνεται άσχημα ταυτόχρονα. 

Ωστόσο, τέτοια συμπεράσματα «εξόργισαν τα θύματα της νόσου, τους γιατρούς τους από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία και πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους που συναντήθηκαν μαζί τους», ανέφερε η εφημερίδα.

Παραθέτουν στοιχεία από γιατρούς, σύμφωνα με τους οποίους μπορεί να αποκλειστεί η εκδοχή της μαζικής ψύχωσης, καθώς ορισμένοι ασθενείς δεν γνώριζαν ότι οι συνάδελφοί τους σε άλλες χώρες του κόσμου βρίσκονταν σε παρόμοια κατάσταση. Επιπλέον, ορισμένα σωματικά συμπτώματα που εντοπίζονται στο προσωπικό της αποστολής των ΗΠΑ δεν μπορούν να προκληθούν αποκλειστικά από ψυχικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του New Yorker, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας μελέτησαν περίπου 40 ασθενείς που έγιναν θύματα του «συνδρόμου Αβάνα» και διαπίστωσαν ότι είχαν εγκεφαλική βλάβη ελλείψει ενδείξεων φυσικής επίδρασης στο κρανίο. Ένας από τους γιατρούς το περιέγραψε σε μια συνομιλία με έναν δημοσιογράφο ως «διάσειση χωρίς διάσειση».

Τον Δεκέμβριο του 2020, ένα συμβούλιο της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα συμπτώματα των θυμάτων ήταν «συνεπή με την έκθεση σε ενέργεια κατευθυνόμενης, παλμικής ραδιοσυχνότητας» (directed, pulsed radio frequency energy )

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί απέκλεισαν άλλες πιθανές αιτίες ασθενειών, όπως δηλητηρίαση ή ψυχολογικά προβλήματα των θυμάτων.

Τι σχέση έχει η Ρωσία με αυτό;

Στις δημοσιεύσεις που εμφανίστηκαν μετά τις πρώτες αναφορές για το «σύνδρομο Αβάνας», αναφέρθηκε ότι, η Ρωσία μπορεί να εμπλέκεται στην ιστορία με τα μυστηριώδη συμπτώματα του προσωπικού των αμερικανικών αποστολών.

[Πρώην αξιωματούχοι πληροφοριών των ΗΠΑ λένε ότι, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα εκτίθεται συνεχώς σε διάφορα ραδιοκύματα]

Αργότερα, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία των κινητών τηλεφώνων, κατάφεραν να προσδιορίσουν ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις οι Ρώσοι αξιωματικοί πληροφοριών ήταν κοντά στους τραυματίες αξιωματικούς της CIA. Ωστόσο, οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν δεν ήταν αρκετές για να επιφέρουν συγκεκριμένες χρεώσεις.

«Ανώτεροι αξιωματούχοι των διοικήσεων Trump και Biden υποψιάζονται ότι οι Ρώσοι ευθύνονται για το σύνδρομο», δήλωσε το περιοδικό του New Yorker. 

Η προσωρινά αποδεκτή υπόθεση τους  (working hypothesis) που λειτουργεί ως βάση για περαιτέρω έρευνα,   είναι ότι οι πράκτορες της GRU, της ρωσικής στρατιωτικής νοημοσύνης (Russian military intelligence) έχουν στοχεύσει (pointed) συσκευές εκπομπής μικροκυμάτων  (microwave-emitting devices )  στους Αμερικανούς υπαλλήλους, πιθανόν για να κλέψουν πληροφορίες από τους υπολογιστές ή τα smartphone τους.  Αυτό τους προκάλεσε σοβαρή ζημιά. «

Μια παρόμοια εκδοχή δόθηκε πρόσφατα σε συνέντευξη στο BBC, από τον πρώην αξιωματικό της CIA John Cypher, σύμφωνα με τον οποίο «οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες πλημμύρισαν κυριολεκτικά την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα με «streams of microwaves and electronic impulses». Πρόσθεσε ότι, στη Ρωσία  ακολούθησαν τους ανθρώπους για τους οποίους ενδιαφέρονταν, ακόμη και με μικρά λεωφορεία γεμάτα με ειδικό εξοπλισμό.

«Ωστόσο, εμπειρογνώμονες και χειριστές της American intelligence δεν κατάφεραν ακόμη να βρουν συγκεκριμένα στοιχεία που θα τους επέτρεπαν να δηλώσουν ότι ευθύνεται η ακτινοβολία μικροκυμάτων ή οι Ρώσοι», σημειώνει ο New Yorker.

Γιατί η Βιέννη;

Από τον Ψυχρό Πόλεμο, η πρωτεύουσα της Αυστρίας θεωρείται ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη στον κόσμο για διπλωμάτες και αξιωματικούς πληροφοριών από διάφορα κράτη.

φωτο, Η Βιέννη είναι γνωστή όχι μόνο για τις καφετέριες της, αλλά και για την σύγκρουση (αντιμετώπιση) των κατασκόπων από όλο τον κόσμο.

Το κράτος παραμένει ουδέτερο και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Εδώ βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία πολλών υπηρεσιών του ΟΗΕ, οι πρεσβείες πολλών χωρών του κόσμου έχουν πολλούς υπαλλήλους εδώ. Κατά τη σοβιετική εποχή, πολλοί σοβιετικοί πολίτες που μετανάστευσαν στη Δύση, έφτασαν πρώτα στη Βιέννη, και από εκεί πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στο Ισραήλ.

Ο ιστότοπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας αναφέρει ότι σήμερα, 158 Αμερικανοί διπλωμάτες εργάζονται στη Βιέννη.

Ο New Yorker γράφει ότι οι αυστριακές αρχές παραδοσιακά δεν παρενέβησαν στις δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών σε όλο τον κόσμο, εάν δεν στρέφονταν κατά της ίδιας της Αυστρίας.

Ο συγγραφέας του άρθρου λέει ότι μερικές φορές η επιθυμία της Βιέννης να παραμείνει ουδέτερη ενοχλεί την Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2018, η κυβέρνηση Trump προσπάθησε να πείσει τις αυστριακές αρχές να συμμετάσχουν στην απέλαση Ρώσων διπλωμάτων, λόγω της δηλητηρίασης στο Ηνωμένο Βασίλειο, του πρώην αξιωματικού της GRU Sergei Skripal. «Και απάντησαν – αυτό δεν είναι δική μας διένεξη, δεν είχαμε ποτέ τέτοια προβλήματα. Γενικά μας αντιμετωπίζουν καλά», quotes στο περιοδικό ένας πρώην Αμερικανός αξιωματούχος της διοίκησης.

Ο New Yorker θυμάται ότι τον ίδιο χρόνο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χόρεψε στο γάμο της τότε Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Karin Kneissl. Μαζί με τον πρόεδρο, η κρατική χορωδία Kuban Cossack πήγε στο γάμο. Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η πρώην αυστριακή αξιωματούχος Karin Kneissl, προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο  της ρωσικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft.

πηγή 18-7-21

https://www.bbc.com/russian/news-57878405

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Ned Price δήλωσε τη Δευτέρα ότι η διοίκηση του Προέδρου Joe Biden διεξήγαγε έρευνα για αναφερόμενες περιπτώσεις «Συνδρόμου Αβάνας» μεταξύ Αμερικανών διπλωμάτων και αξιωματικών πληροφοριών στη Βιέννη. 

Τα συμπτώματα του συνδρόμου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ζάλη, πονοκεφάλους και απώλεια ακοής. 

Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι το σύνδρομο μπορεί να προκληθεί από ένα όπλο μικροκυμάτων «κατευθυνόμενης ενέργειας» («directed-energy» microwave weapon)

Η Βιέννη είναι ένας κόμβος διεθνών υποθέσεων στην Ευρώπη, με ξένους διπλωμάτες που εργάζονται στον ΟΗΕ και σε άλλους παγκόσμιους οργανισμούς στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Το σύνδρομο της Αβάνας αναφέρθηκε στους διπλωμάτες των ΗΠΑ στη Βιέννη

Οι αυστριακές αρχές δήλωσαν ότι, ερευνούν αναφορές ότι διπλωμάτες των ΗΠΑ στη Βιέννη έχουν βιώσει συμπτώματα μυστηρίου ασθένειας γνωστής ως σύνδρομο Αβάνας .

«Λαμβάνουμε αυτές τις εκθέσεις πολύ σοβαρά και, σύμφωνα με τον ρόλο μας ως κράτος υποδοχής, συνεργαζόμαστε με τις αρχές των ΗΠΑ για μια κοινή λύση», δήλωσε την Κυριακή το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων.»

Η ασφάλεια των διπλωματών που αποστέλλονται στην Αυστρία και επίσης η ασφάλεια των οικογενειών τους είναι ύψιστης προτεραιότητας για εμάς», πρόσθεσε το υπουργείο.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε το Σάββατο: «Σε συνεργασία με τους εταίρους μας σε ολόκληρη την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ερευνούμε σθεναρά αναφορές για πιθανά ανεξήγητα περιστατικά υγείας μεταξύ της κοινότητας της Βιέννης της Πρεσβείας των ΗΠΑ ή οπουδήποτε αναφέρονται».

Τα θύματα του συνδρόμου της Αβάνας ανέφεραν ένα ποικίλο σύνολο συμπτωμάτων και φυσικών αισθήσεων

Μερικοί έχουν διαγνωστεί με τραυματικά εγκεφαλικά τραύματα και συνεχίζουν να υποφέρουν από εξουθενωτικούς πονοκεφάλους και άλλα προβλήματα υγείας χρόνια αργότερα.

Από τότε που τα περιστατικά άρχισαν στα τέλη του 2016 στην Κούβα, οι ομοσπονδιακοί ερευνητές των ΗΠΑ αγωνίστηκαν να προσδιορίσουν τι – ή ποιος – προκαλεί τα μυστηριώδη συμπτώματα. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στη Ρωσία, την Κίνα και αλλού σε ολόκληρο τον κόσμο, και μια επιτροπή της Γερουσίας δήλωσε τον Απρίλιο ότι ο αριθμός των υπόπτων υποθέσεων φαίνεται να αυξάνεται. 

~~~~~~~~~~~~~~~~

Τον Απρίλιο, το CNN ανέφερε δύο ξεχωριστά περιστατικά που συνέβησαν κοντά στον Λευκό Οίκο στα τέλη του περασμένου έτους που επηρέασαν τους υπαλλήλους του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

US investigating possible mysterious directed energy attack near White House

πηγή  29-4-21

https://edition.cnn.com/2021/04/29/politics/us-investigating-mysterious-directed-energy-attack-white-house/index.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Οι επίσημες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τον Μάιο ότι τα συμπτώματα αυτών των προβληματικών επιθέσεων (γνωστών ως σύνδρομο Αβάνας) είχαν τώρα εντοπιστεί σε περισσότερα από 130 άτομα – κάνοντας την ασθένεια πολύ πιο διαδεδομένη από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Το «Σύνδρομο Αβάνας»  (Havana Syndrome) είναι ένα μυστηριώδες φαινόμενο στο οποίο υπάρχουν υπόνοιες για εχθρικά «ηχητικά όπλα» (sonic weapons)  και αναγνωρίστηκε ως τέτοιο  από την κυβέρνηση των ΗΠΑ , μόνο τον Αύγουστο του 2017 – εννέα μήνες μετά το πρώτο περιστατικό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση και παρόλο που το FBI και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν ήδη ξεκινήσει τις έρευνές τους, δεν μπόρεσαν να βρουν ενδείξεις για το ποια είναι η αιτία ή η πηγή αυτών των αινιγματικών συμπτωμάτων.

Αυτές οι φερόμενες επιθέσεις με ηχητικά όπλα, αναφέρεται ότι έχουν συμβεί απευθείας στα δωμάτια των διπλωματών των ΗΠΑ και προκάλεσαν μια σειρά συμπτωμάτων, όπως απώλεια ακοής, εμβοές, ζάλη, προβλήματα ισορροπίας, οπτικά και γνωστικά προβλήματα, πονοκεφάλους, κόπωση,  και διαταραχές του ύπνου.

Για αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέσυρε αρχικά το 60% του προσωπικού της πρεσβείας από την Κούβα στις αρχές Οκτωβρίου και προέτρεψε τους πολίτες της να αποφύγουν να ταξιδέψουν στη χώρα, γεγονός που επιδείνωσε σημαντικά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Τον Δεκέμβριο του 2017, διάφορες αρχές των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τελικά ότι, οι γιατροί ανακάλυψαν σε ορισμένα από τα θύματα των ηχητικών επιθέσεων, αλλαγές στα μέρη της λευκής ύλης «white matter «του εγκεφάλου τους, τα οποία είναι υπεύθυνα για να επιτρέπουν σε διάφορα μέρη του εγκεφάλου να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Τον Μάρτιο του 2018, επιστήμονες υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ισχυρίστηκαν και πάλι ότι βλέπουν την πηγή αυτών των βασανιστικών ήχων στο συνδυασμό διαφόρων πηγών υπερήχων.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας εξέτασαν τους πληγέντες το 2019 και κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι οι εγκέφαλοι των θυμάτων  παρουσίασαν «σημαντικές διαφορές» σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου  . Το εάν αυτές οι διαφορές προκλήθηκαν άμεσα από αυτές τις υποτιθέμενες «επιθέσεις» παρέμεινε ασαφές.

Το φθινόπωρο του 2019, δύο ανώτεροι πράκτορες της CIA ταξίδεψαν στην Αυστραλία για να συναντηθούν με συναδέλφους από την τοπική υπηρεσία πληροφοριών (η Αυστραλία είναι μέρος της Συμμαχίας Five Eyes για ανταλλαγή πληροφοριών με τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία)

Ενώ βρισκόταν στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους, και οι δύο Αμερικανοί ένιωσαν έναν παράξενο θόρυβο και πίεση στα κεφάλια τους και ένα είδος κουδουνίσματος στα αυτιά τους, και στη συνέχεια ένιωθαν άρρωστοι και είχαν ζάλη.

Όταν στη συνέχεια ταξίδεψαν στην Ταϊβάν για να συναντηθούν με τους αξιωματούχους πληροφοριών της χώρας εκεί, πέρασαν την ίδια δοκιμασία ενώ έμεναν στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους. 

Και όπως   αναφέρει το MSN.com , σχεδόν δύο δωδεκάδες διπλωμάτες των ΗΠΑ και οι οικογένειές τους στη Βιέννη, είναι τώρα προφανώς θύματα μιας «ανεξήγητης ασθένειας», η οποία υποτίθεται ότι είναι ξανά το σύνδρομο της Αβάνας.

«Λαμβάνουμε αυτές τις εκθέσεις πολύ σοβαρά και, σύμφωνα με τον ρόλο μας ως κράτος υποδοχής, συνεργαζόμαστε με τις αρχές των ΗΠΑ για μια κοινή λύση. Η ασφάλεια των διπλωματών που αποστέλλονται στην Αυστρία με τις οικογένειές τους είναι η πρώτη μας προτεραιότητα », δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων της Αυστρίας.

Μέχρι στιγμής, είναι γνωστές περίπου 150 περιπτώσεις στις οποίες πράκτορες, διπλωμάτες, στρατιώτες και διάφοροι άλλοι υπάλληλοι των ΗΠΑ στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ήταν θύματα αυτού του ύπουλου «όπλου» – οι στρατιώτες, ωστόσο, ποτέ σε περιοχές μάχης.

Τόσο η κυβέρνηση Trump όσο και η  Biden προκάλεσαν εκτεταμένη έρευνα σχετικά με αυτό το φαινόμενο, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς αποτέλεσμα. 

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου που ενημέρωσαν τους νομοθέτες δήλωσαν ότι είναι πιθανό η Ρωσία να βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, αλλά δεν είχαν αρκετές πληροφορίες για να πουν με βεβαιότητα. Ένας άλλος πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ που συμμετείχε στην έρευνα εκείνη την εποχή είπε ότι η Κίνα ήταν επίσης μεταξύ των υπόπτων.

πηγή   © Fernando Calvo για terra-mystica.jimdofree.com στις 07/20/2021
https://www.pravda-tv.com/2021/07/hinweise-auf-energiewaffen-angriffe-nun-auch-in-wien/

~~~~~~~~~~~~~~~~
έρευνα στον εγκέφαλο των θυμάτων

Τον Δεκέμβριο του 2017, διάφορες αρχές των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τελικά ότι, οι γιατροί ανακάλυψαν σε ορισμένα από τα θύματα των ηχητικών επιθέσεων, αλλαγές στα μέρη της λευκής ύλης «white matter «του εγκεφάλου τους, τα οποία είναι υπεύθυνα για να επιτρέπουν σε διάφορα μέρη του εγκεφάλου να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Τον Μάρτιο του 2018, επιστήμονες υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ισχυρίστηκαν και πάλι ότι βλέπουν την πηγή αυτών των βασανιστικών ήχων στο συνδυασμό διαφόρων πηγών υπερήχων.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας εξέτασαν τους πληγέντες το 2019 και κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι οι εγκέφαλοι των θυμάτων  παρουσίασαν «σημαντικές διαφορές» σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου  . Το εάν αυτές οι διαφορές προκλήθηκαν άμεσα από αυτές τις υποτιθέμενες «επιθέσεις» παρέμεινε ασαφές.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του New Yorker, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας μελέτησαν περίπου 40 ασθενείς που έγιναν θύματα του «συνδρόμου Αβάνα» και διαπίστωσαν ότι είχαν εγκεφαλική βλάβη ελλείψει ενδείξεων φυσικής επίδρασης στο κρανίο. Ένας από τους γιατρούς το περιέγραψε σε μια συνομιλία με έναν δημοσιογράφο ως «διάσειση χωρίς διάσειση».

ειδικοί του εγκεφάλου στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, οι οποίοι εξέτασαν και αντιμετώπισαν σαράντα υπαλλήλους της κυβέρνησης των ΗΠΑ που υπέστησαν περίεργους τραυματισμούς ενώ εργαζόταν στην Πρεσβεία στην Αβάνα, δημοσίευσαν τα πρώτα τους ευρήματα απεικόνισης εγκεφάλου στο The Journal of the American Medical Association ή στο JAMA. Τα αποτελέσματα έδειξαν απτές νευρολογικές αλλαγές που «δεν μοιάζουν με τίποτα που έχουμε ξαναδεί»,  είπε ο Douglas Smith, διευθυντής του Κέντρου Βλαβών και Επισκευών Εγκεφάλου και  αρχηγός της ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου.

(brain specialists at the University of Pennsylvania, who examined and treated forty U.S. government employees who suffered strange injuries while working at the Embassy in Havana, published their first brain-imaging findings in The Journal of the American Medical Association, or JAMA. The results showed tangible neurological changes that “are not like anything we’ve ever seen before,” Douglas Smith, the director of the university’s Center for Brain Injury and Repair and the investigative team’s leader, told me)

αλλαγές στα μέρη της λευκής ύλης «white matter «του εγκεφάλου στα θύματα των ηχητικών επιθέσεων

Η κανονική τεχνολογία απεικόνισης δεν είναι αρκετά ευαίσθητη για να δείξει τον αντίκτυπο της διάσεισης στην εγκεφαλική ύλη,  Για να γίνει αυτή η αξιολόγηση, χρησιμοποιήθηκαν προηγμένες μηχανές νευροαπεικόνισης για την εξέταση των εγκεφάλων των σαράντα θυμάτων.
Με βάση τις σαρώσεις, η ομάδα του Smith κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο όγκος της λευκής ύλης στον εγκέφαλο των θυμάτων ήταν «σημαντικά μικρότερος» από ό, τι σε μια παρόμοια ομάδα υγιών ενηλίκων. «Είναι σαφές ότι κάτι δομικό στον εγκέφαλο επηρεάστηκε, αλλά δεν ξέρουμε τι είναι αυτό και τι προκάλεσε τα αποτελέσματα»,

(Normal imaging technology isn’t sensitive enough to show the impact of a concussion on brain matter, because the damage occurs to fibers, called axons, that are so thin that it would take a hundred of them, set side by side, to equal the width of a single strand of human hair. Axons create networks that transfer electrical signals around the brain. A white-colored fatty substance wraps around each axon, creating insulation, known as “white matter,” that speeds connectivity. Advanced studies of concussions and other traumatic-brain-injury cases often show changes in the white matter’s structure, connectivity, and volume. Smith’s team assumed that the patients who worked in Havana would have similar white-matter changes. To make that assessment, advanced neuroimaging machines were used to examine the brains of the forty victims, including Lee.

Based on the scans, Smith’s team concluded that the volume of white matter in the victims’ brains was “significantly smaller” than in a similar group of healthy adults. “It is clear that something structural in the brain was affected, but we don’t know what that is and what caused the effects,”)

29-7-2019

https://www.newyorker.com/news/news-desk/the-mystery-of-what-happened-to-american-diplomats-and-spies-in-havana-deepens   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

η σχετική μας ανάρτηση

19 Μαΐου 2021

Μυστηριώδεις ηχητικές επιθέσεις κοντά στον Λευκό Οίκο. «Directed-energy (Microwave) Weapons» προκάλεσαν ίσως εγκεφαλική βλάβη σε Αμερικανούς αξιωματούχους. Τα «Havana Sydrome-Sound Attack» κρούσματα αυξάνονται παγκοσμίως

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2021/05/directed-energy-microwave-weapons.html

Μερικοί αξιωματούχοι που παρακολουθούν το σύνδρομο της Αβάνας, προτείνουν ότι, εάν ένας ξένος αντίπαλος χρησιμοποιεί κάποιο είδος κατευθυνόμενου ενεργειακού όπλου, η πρόθεση μπορεί να μην είναι να παρενοχλήσει ή να εξαπατήσει το προσωπικό των ΗΠΑ, αλλά μάλλον να συλλέξει πληροφορίες από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το Κογκρέσο εξέφρασε επίσης ανησυχία ότι η κυβέρνηση απέτυχε να συντονίσει επαρκώς τις προσπάθειες πολλών υπηρεσιών – συμπεριλαμβανομένου του Πενταγώνου, της κοινότητας πληροφοριών και του υπουργείου Εξωτερικών – για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

====================

σχετικές μας αναρτήσεις

 5 Σεπτεμβρίου 2018

Όπλα μικροκυμάτων χρησιμοποιήθηκαν ίσως, ως «directed energy weapons» για να προκαλέσουν εγκεφαλική βλάβη στους Αμερικανούς διπλωμάτες στην Κίνα και στην Κούβα.
Με όπλα μικροκυμάτων Microwave Weapons  (που χρησιμοποιήθηκαν ως directed energy weapons) ικανά να προκαλέσουν σοβαρή εγκεφαλική βλάβη πιθανώς να βομβαρδίστηκαν οι Αμερικανοί διπλωμάτες, στην Κίνα και στην Κούβα.

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2018/09/directed-energy-weapons.html

Ηχητικά Όπλα, ένας τρομακτικού τύπου Αόρατος Πόλεμος. Νέα περιστατικά ηχητικής επίθεσης σε Αμερικανούς διπλωμάτες στην Κούβα

 9-6-18

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2018/06/blog-post_9.html

απόσπασμα της σχετικής μας ανάρτησης

Οι περιπτώσεις στην Κίνα, τον Ιούνιο του 2018, σε Αμερικανούς διπλωμάτες, που εργάζονται στο προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Guangzhou, έχουν διευρύνει ένα ιατρικό μυστήριο που ξεκίνησε το 2016, όταν οι υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας και τα μέλη των οικογενειών τους άρχισαν να αρρωσταίνουν στην Αβάνα.

οι μυστηριώδεις ασθένειες  -εγκεφαλικές βλάβες από ακουστικές παρενοχλήσεις «auditory sensations» 24 τουλάχιστον διπλωματών-  άρχισαν να αναγνωρίζονται σαν αποτέλεσμα επίθεσης, τον Νοέμβριο του 2016.

Οι πάσχοντες έχουν υποστεί μια σειρά συμπτωμάτων, όπως απώλεια ακοής, αποπροσανατολισμός, ζάλη, κόπωση, γνωστικά προβλήματα και απώλεια ύπνου.

Μεγάλος αριθμός Αμερικανών διπλωματών και απλών υπαλλήλων στις Αμερικανικές πρεσβείες της Αβάνας και του Guangzhou, υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις από γιατρούς του State Department  ( οι ασθενείς διπλωμάτες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας, για ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία)

Η ομάδα γιατρών που εξέτασε 21 θύματα της επίθεσης, δεν έκανε καμία αναφορά σε μικροκύματα (microwave strikes), στην έκθεση που υπέβαλλε τον Μάρτιο.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της έκθεσης Douglas Smith (director of the University of Pennsylvania’s Center for Brain Injury and Repair) δήλωσε στις 2-9-18, ότι τα μικροκύματα θεωρήθηκαν υπαίτια για τους εγκεφαλικούς τραυματισμούς.

Τα όπλα μικροκυμάτων «Microwave weapons» χρησιμοποιούνται ως «κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα» «directed energy weapons»  τα οποία είναι συνήθως αερομεταφερόμενα (airborne) και βρίσκονται σε αεροσκάφη ή drones.

Τα θύματα της ηχητικής επίθεσης ανέφεραν ότι άκουσαν έντονους ήχους (intense high-pitched sounds) στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους ή στα σπίτια τους και μετά παρουσίασαν συμπτώματα όπως ναυτία, έντονο πονοκέφαλο, κόπωση, ζάλη, προβλήματα ύπνου και απώλεια ακοής.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

σχετική ανάρτηση

Επιθέσεις με ενεργειακά όπλα (δοκιμή μυστικής τεχνολογίας οπλικών συστημάτων, όπλα με λέιζερ και μικροκύματα)  στον ανυποψίαστο πληθυσμό της Βραζιλίας πριν  από 40 χρόνια.
Την άνοιξη του 1977 στη μικρή πόλη του νησιού Colares στην απομακρυσμένη περιοχή της Βραζιλίας Pará

Οι τραυματισμοί δείχνουν τη χρήση ενεργειακών όπλων

Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους πήγαν σε κοντινά νοσοκομεία για θεραπεία, όπου ανέφεραν σε γιατρούς ότι είχαν δεχθεί επίθεση από UFO. Αυτό που είναι περίεργο, ωστόσο, είναι ότι ορισμένοι ασθενείς υπέφεραν πραγματικά από απώλεια αίματος. Μέχρι τον Αύγουστο του 1977, ο αριθμός των τραυματισμών στο νησί αυξήθηκε σε χιλιάδες.
Στα τέλη Οκτωβρίου 1977, η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας, με επικεφαλής τον στρατηγό Uyrange Bolivar Soares Nogueira de Hollanda Lima, ξεκίνησε διεξοδική έρευνα για τα περιστατικά.
Τον Ιανουάριο του 1979, ο στρατός σταμάτησε τις έρευνές του στο έδαφος χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στον πληθυσμό μια εξήγηση.
Τι ήξερε ο στρατηγός de Hollanda Lima,  γιατί πέθανε ; Λέγεται ότι αυτοκτόνησε χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες. 

πηγές 1-6-2020

https://www.pravda-tv.com/2020/06/waren-die-mysterioesen-energiewaffen-angriffe-auf-die-brasilianische-bevoelkerung-vor-mehr-als-40-jahren-eine-militaerische-geheimoperation-video/

https://www.bbc.com/portuguese/brasil-40784488

hellenicrevenge.blogspot.com/

 

Tagged