ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ! Χιλιάδες ιστότοποι σε όλο τον κόσμο σκοτεινιάζουν αφού ο πάροχος υπηρεσιών cloud Akamai αναφέρει το «πρόβλημα» του DNS.

SCIENCE

Οι υπηρεσίες Google, AT&T, Amazon Web Services, Oracle Cloud Infrastructure και GoDaddy ήταν από τις εταιρείες που άρχισαν να αναφέρουν διακοπές λειτουργίας την Πέμπτη το πρωί.

Οι πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών Steam και PlayStation Network,οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες Expedia και Airbnb, οι ναυτιλιακοί γίγαντες UPS και FedEx, καθώς και τα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως τα Chase, Discover, Capital One, Fidelity και American Express ήταν μεταξύ άλλων για να αναφέρουν διαταραχές στις υπηρεσίες τους στο διαδίκτυο.

Το πρόβλημα φαίνεται να οφείλεται σε ένα «πρόβλημα έκτακτης ανάγκης» με την υπηρεσία Edge DNS στον πάροχο Akamai, ο οποίος είπε ότι «γνώριζε» το πρόβλημα και «το διερεύνησε ενεργά» . Το Domain Name System (DNS) λειτουργεί ως κατάλογος διαδικτύου, μετατρέποντας τα ονόματα ιστότοπων (URL) σε διευθύνσεις IP.

Λίγο πριν από τις 13:00  Ανατολική Ώρα, η Akamai εξέδωσε ενημέρωση λέγοντας ότι  «εφάρμοσε μια επιδιόρθωση»  που είχε ως αποτέλεσμα η υπηρεσία  «να συνεχίσει τις κανονικές λειτουργίες».   Η εταιρεία είπε ότι  το περιστατικό «δεν ήταν αποτέλεσμα κυβερνοεπιθέσεων», αλλά συνέβη όταν «μια ενημέρωση διαμόρφωσης λογισμικού προκάλεσε σφάλμα στο σύστημα DNS».

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

corfiatiko.blogspot.com

Tagged